Karamel Plazma šubarice!
Sastojci:
belanca 3
žumance 1
šećer 3 kašike
mleveni Plazma keks 3 kašike
oštro brašno 2 kašike
prašak za pecivo 1/2 kesice
šećer 80 gr
mleko 2,5 dcl
vanil puding 1 kesica
slatka pavlaka (mlečna) 1,5 dcl
mleveni Plazma keks 3-4 kašike
margarin 2 kašike
čokolada po želji 60 gr
Kako pripremiti
Prvo pripremite karamel koji je osnova za dalju izradu krema. Šećer stavite u šerpu i pustite da se lagano otopi. Kad dobije finu karamel boju, preko njega sipate 1,5 dcl mleka i na laganoj vatri kuvate dok se šećer ne otopi. U preostalih 1 dcl mleka razmutite puding, pa ga ukuvajte u karamel. Sve vreme mešajte na laganoj vatri žicom. Kada se krem zgusne, sklonite sa vatre i umutite mikserom. Prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica na filu. Dok se fil hladi pripremite biskvit masu.
Umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno žumance i jos kratko umutite. Dodajte mešavinu brašna sa plazmom i pola praška za pecivo. Lagano sjedinite silikonskom spatulom. U kalup za mafine stavite papirne korpice. Ravnomerno podelite biskvitnu masu i pecite 15 minuta na 200C. Pečene kolače izvadite na žicu da se hlade. Posle 5 min pažljivo uklonite papirne korpice. Sasvim ohlađene kolačiće isecite na pola. Dovršite fil.
Umutite slatku pavlaku i sjedinite je sa karamel kremom. Na kraju umešajte i mleveni plazma keks. Polovine kolačića premažite sa kremom i poklopite drugom polovinom. Premažite i spoljni rub, pa uvaljajte u mlevenu plazmu.
Filovane šubarice ukrasite čokoladnom glazurom. Možete koristiti po želji belu ili crnu čokoladu. Ja sam za prvi put kombinovala, čisto da vidimo koja nam varijanta više odgovara :) U šerpici otopiti punu kašiku margarina,skloniti sa šporeta i odmah umešati 30 gr bele čokolade. Postupak ponoviti sa crnom čokoladom.
Коментари
Постави коментар