Kiflice sa sirom!

Sastojci: brašno tip 500 1,5 kg sveži kvasac pola kocke mleko 1 lit so po ukusu sitan beli sir 300 grama susam 50 grama margarin 125 grama jaje 2 kom ulje kašika voda 1 dl Kako pripremiti: U čaši mlakog mleka razmutiti sveži kvasac, dodati malo soli i kada kvasac počne da „radi“ sipati u odgovarajuću činiju kilogram brašna, kvasac, litar mleka, čašu vode, dodati još malo soli po ukusu, jedno jaje i malo ulja. Zamesiti testo kao za pogaču i po potrebi dodati još malo brašna. Ostaviti da testo nadodje. Kada testo nadodje premesiti teso još jednom i zatim ga razviti oklagijom tako da bude debljine oko pola centimetra. Testo iseći na trake pa zatim na trouglove. Na svaki trougao staviti malo sira i zatim uviti kiflicu od šireg dela ka vrhu i oblikovati kiflicu. Kiflice poredjati u podmazan pleh i zatim ih premazati žumancetom. Premazane kiflice posipati susamom i na svaku kiflicu staviti parčence margarina. Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni petnaestak minuta. Kiflice su pečene kada dobiju zlatno žutu boju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Karamel Plazma šubarice!

Puter pogačice!