Kiflice sa sirom!
Sastojci:
brašno tip 500 1,5 kg
sveži kvasac pola kocke
mleko 1 lit
so po ukusu
sitan beli sir 300 grama
susam 50 grama
margarin 125 grama
jaje 2 kom
ulje kašika
voda 1 dl
Kako pripremiti:
U čaši mlakog mleka razmutiti sveži kvasac, dodati malo soli i kada kvasac počne da „radi“ sipati u odgovarajuću činiju kilogram brašna, kvasac, litar mleka, čašu vode, dodati još malo soli po ukusu, jedno jaje i malo ulja. Zamesiti testo kao za pogaču i po potrebi dodati još malo brašna. Ostaviti da testo nadodje. Kada testo nadodje premesiti teso još jednom i zatim ga razviti oklagijom tako da bude debljine oko pola centimetra. Testo iseći na trake pa zatim na trouglove. Na svaki trougao staviti malo sira i zatim uviti kiflicu od šireg dela ka vrhu i oblikovati kiflicu.
Kiflice poredjati u podmazan pleh i zatim ih premazati žumancetom. Premazane kiflice posipati susamom i na svaku kiflicu staviti parčence margarina. Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni petnaestak minuta. Kiflice su pečene kada dobiju zlatno žutu boju.
Коментари
Постави коментар