Čoko - torta - gotova za pola sata
Sastojci:
Fil:
jaja 5
šećer 150 g
čokolada 200 g
maslac 200 g
keks banini domaćica 420 g
šlag od čokolade 180 g
mleko 3 dl
Za glazuru
čokolada 200 g
ulje 4 kašike
Kako pripremiti:
Umutiti jaja sa šećerom, kuvati ih na pari, kad se počnu zgušnjavati, dodati izlomljenu čokoladu, da se rastopi. Kada se fil ohladi dodati umućen margarin ili maslac. Šlag krem od čokolade umutiti sa tri decilitra mleka i sve dobro sjediniti sa predhodnom smesom. Stranice i dno okruglog kalupa koji se otvara obložiti keksom. Rasporediti po unutrašnjosti fil. Ostaviti tortu u zamrzivaču da se stegne. Otopiti čokoladu sa četiri kašike ulja i preliti tortu.
Коментари
Постави коментар