Engleska pastirska pita!


Sastojci:

mleveno meso300 g
krompir300 g
šargarepa1
crni luk1
puter20 g
koncentrat paradajza1 kašika
brašno1 kašika
grašak50 g
ulje30 ml
kocka za supu1
kačkavalj200 g
mleko30ml
vorčester sos1 kašika
sopo ukusu
biberpo ukusu
majčina dušicapo ukusu
ruzmarinpo ukusu

Kako pripremiti:

  • Uporedo kuvati i krompir pire i smesu od mesa. 

  • PIRE KROMPIR: Krompir staviti da se kuva u hladnu, slanu vodu. Skuvan ocediti, propasirati, dodati maslac, biber, mleko i dobro homogenizovati. 

  • SMESA OD MESA: Na ulju propržiti sitno rezan crni luk. Kad se zastakli, dodati sitno rezanu šargarepu, malo propržiti, pa dodati mleveno meso. Dinstati stalno mešajući da se ne stvore grudice dok meso ne promeni boju. Razmaknuti meso, pa na dno posude staviti kašiku koncentrata paradajza i kratko propržiti. Zatim dodati brašno, promešati, vorčester sos, posoliti, pobiberiti, zaliti vrućom supom ili vodom sa 1 goveđom kockom, dodati grašak, peršun, majčinu dušicu i ruzmarin i kuvati pola sata na laganoj vatri često mešajući. 

  • Na dno vatrostalne posude staviti smesu od mesa i poravnati. Preko nje staviti pire krompir i njega poravnati. Posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C, 30-tak minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Karamel Plazma šubarice!

Kiflice sa sirom!

Puter pogačice!