Engleska pastirska pita!
Sastojci: | |
mleveno meso | 300 g |
krompir | 300 g |
šargarepa | 1 |
crni luk | 1 |
puter | 20 g |
koncentrat paradajza | 1 kašika |
brašno | 1 kašika |
grašak | 50 g |
ulje | 30 ml |
kocka za supu | 1 |
kačkavalj | 200 g |
mleko | 30ml |
vorčester sos | 1 kašika |
so | po ukusu |
biber | po ukusu |
majčina dušica | po ukusu |
ruzmarin | po ukusu |
Kako pripremiti:
Uporedo kuvati i krompir pire i smesu od mesa.
PIRE KROMPIR: Krompir staviti da se kuva u hladnu, slanu vodu. Skuvan ocediti, propasirati, dodati maslac, biber, mleko i dobro homogenizovati.
SMESA OD MESA: Na ulju propržiti sitno rezan crni luk. Kad se zastakli, dodati sitno rezanu šargarepu, malo propržiti, pa dodati mleveno meso. Dinstati stalno mešajući da se ne stvore grudice dok meso ne promeni boju. Razmaknuti meso, pa na dno posude staviti kašiku koncentrata paradajza i kratko propržiti. Zatim dodati brašno, promešati, vorčester sos, posoliti, pobiberiti, zaliti vrućom supom ili vodom sa 1 goveđom kockom, dodati grašak, peršun, majčinu dušicu i ruzmarin i kuvati pola sata na laganoj vatri često mešajući.
Na dno vatrostalne posude staviti smesu od mesa i poravnati. Preko nje staviti pire krompir i njega poravnati. Posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C, 30-tak minuta.
Коментари
Постави коментар