Engleska pita od tikvica!


Sastojci:


ZA TESTO:

glatko brašno500 g
ulje30 ml
prašak za pecivo1/2 kesice
so1 kašičica
voda200 ml

ZA FIL:

tikvice4 manje duguljaste
kuvano belo meso1 manje
mladi sir300 g
kisela pavlaka200 ml
neutralna pavlaka100 ml
mleko50 ml
jaja4
griz4 kašike
rendani parmezan70 g
kačkavalj100 g
sopo ukusu
beli biberpo ukusu

Kako pripremiti:

  • Od brašna, ulja, praška za pecivo, soli i vode umesite glatko testo. Formirajte valjak i odvojte trećinu testa. Oblikujte ga u loptu i ostavite pola sata u frižideru. Tikvice isecite na vrlo tanke kolutove, posolite ih i stavite u cediljku da okapa voda koju puste.

  • Pomešajte sir, kačkavalj, kiselu i neutralnu pavlaku i mleko. Mešajte dodajući jedno po jedno jaje, griz i parmezan. Posolite po ukusu i pobiberite, a na kraju dodajte tikvice i belo meso koje ste vlaknasto iscepkali.

  • Testo razvijte ukrug i oklagijom ga prenesite na podmazan kalup. U kalup sipajte pripremljenu masu i pecite oko sat vremena na 170 stepeni.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Karamel Plazma šubarice!

Kiflice sa sirom!

Puter pogačice!