Engleska pita od tikvica!
Sastojci: | |
ZA TESTO: | |
glatko brašno | 500 g |
ulje | 30 ml |
prašak za pecivo | 1/2 kesice |
so | 1 kašičica |
voda | 200 ml |
ZA FIL: | |
tikvice | 4 manje duguljaste |
kuvano belo meso | 1 manje |
mladi sir | 300 g |
kisela pavlaka | 200 ml |
neutralna pavlaka | 100 ml |
mleko | 50 ml |
jaja | 4 |
griz | 4 kašike |
rendani parmezan | 70 g |
kačkavalj | 100 g |
so | po ukusu |
beli biber | po ukusu |
Kako pripremiti:
Od brašna, ulja, praška za pecivo, soli i vode umesite glatko testo. Formirajte valjak i odvojte trećinu testa. Oblikujte ga u loptu i ostavite pola sata u frižideru. Tikvice isecite na vrlo tanke kolutove, posolite ih i stavite u cediljku da okapa voda koju puste.
Pomešajte sir, kačkavalj, kiselu i neutralnu pavlaku i mleko. Mešajte dodajući jedno po jedno jaje, griz i parmezan. Posolite po ukusu i pobiberite, a na kraju dodajte tikvice i belo meso koje ste vlaknasto iscepkali.
Testo razvijte ukrug i oklagijom ga prenesite na podmazan kalup. U kalup sipajte pripremljenu masu i pecite oko sat vremena na 170 stepeni.
Коментари
Постави коментар