Fleur gâteau torta!


Sastojci:


KORA:
kore za rozen tortu1 pakovanje od 10 korica

KREM:

margarin250 g
mleko1 l
puding od vanile5 kesica
šećer20 kašika
rendana kora limuna

1
VOĆNI FIL:

višnje300 g
voda300 ml
puding od čokolade2
šećer6 kašika
gustin6 kašika

DEKORACIJA:

slatka pavlaka500 ml

Kako pripremiti:

  • 700 ml mleka sa 20 kašika šećera staviti u šerpu da provri. U to dodati umućeno 300 ml mleka sa pudingom od vanile. Skuvati puding uz neprekidno mešanje. Prohladiti ga i u prohlađen fil dodati penasto umućen margarin i rendanu koru limuna. Sve neka vam stoji na sobnoj temperaturi.

  • Višnje izmiksati u blenderu na par sekundi, zatim presuti u šerpicu i dodati šećer i 200 ml vode. Staviti to da provri. U ostatak vode razmutiti puding od čokolade i gustin, tu smesu sipati u vodu i višnje. Kuvati 10 minuta na tihoj vatri, uz neprekidno mešanje. Prohladiti.

  • Filovanje: 1. rozen koru premazati žutim filom, pa stavit 2. koru i opet žuti fil, a na 3. koru ide voćni fil, pa opet 4. žuti, 5. žuti, 6. voćni, 7. žuti, 8. žuti, 9.voćni, 10. premazati samo sa 3 kašike žutog fila. 

  • Umutiti slatku pavlaku po uputstvu i premazati tortu sa svih strana. Dekorisati po želji. (Ja sam izlila detalje od čokolade na foliji i samo nalepila na tortu)

  • Utrošila sam 100 g čokolade i 4 kašike ulja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Karamel Plazma šubarice!

Kiflice sa sirom!

Puter pogačice!