Fleur gâteau torta!
Sastojci: | |
KORA: | |
kore za rozen tortu | 1 pakovanje od 10 korica |
KREM: | |
margarin | 250 g |
mleko | 1 l |
puding od vanile | 5 kesica |
šećer | 20 kašika |
rendana kora limuna | 1 |
VOĆNI FIL: | |
višnje | 300 g |
voda | 300 ml |
puding od čokolade | 2 |
šećer | 6 kašika |
gustin | 6 kašika |
DEKORACIJA: | |
slatka pavlaka | 500 ml |
Kako pripremiti:
700 ml mleka sa 20 kašika šećera staviti u šerpu da provri. U to dodati umućeno 300 ml mleka sa pudingom od vanile. Skuvati puding uz neprekidno mešanje. Prohladiti ga i u prohlađen fil dodati penasto umućen margarin i rendanu koru limuna. Sve neka vam stoji na sobnoj temperaturi.
Višnje izmiksati u blenderu na par sekundi, zatim presuti u šerpicu i dodati šećer i 200 ml vode. Staviti to da provri. U ostatak vode razmutiti puding od čokolade i gustin, tu smesu sipati u vodu i višnje. Kuvati 10 minuta na tihoj vatri, uz neprekidno mešanje. Prohladiti.
Filovanje: 1. rozen koru premazati žutim filom, pa stavit 2. koru i opet žuti fil, a na 3. koru ide voćni fil, pa opet 4. žuti, 5. žuti, 6. voćni, 7. žuti, 8. žuti, 9.voćni, 10. premazati samo sa 3 kašike žutog fila.
Umutiti slatku pavlaku po uputstvu i premazati tortu sa svih strana. Dekorisati po želji. (Ja sam izlila detalje od čokolade na foliji i samo nalepila na tortu)
Utrošila sam 100 g čokolade i 4 kašike ulja.
Коментари
Постави коментар