Francuski krompir!
Sastojci: | |
krompir | 600 gr |
jaja | 4 |
mleko | 2dl |
pavlaka | 100ml |
kobasica | 300gr |
brašno | 40gr |
Kako pripremiti:
Ogulite krompir i stavite ga da se kuva. Ako su u pitanju krupniji krompiri, slobodno ih presecite na pola da bi se brže skuvali. Obarite jaja, oljuštite ih i isecite ih na kolutove. Ogulite kobasicu i isecite je na kolutove. Uštedećete malo vremena ako to budete radili dok čekate da se jaja i krompiri skuvaju. Kada je krompir skuvan, isecite i njega na kolutove, debljine oko ½ cm.
U odgovarajućoj posudi zagrejte ulje, sklonite sa vatre, dodajte alevu papriku i promešajte.
Poslažite: red krompira, red jaja pa red kobasica.
Posolite i pospite brašnom. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke, ali vodite računa o tome da poslednji red mora biti krompir. U posebnoj činijici razmutite pavlaku, posolite je, dodajte mleko pa sve to dobro izmešajte.
Prelijte jelo ovako pripremljenom smesom, vratite ga na vatru i sačekajte da proključa.
Коментари
Постави коментар