Francuski krompir!


Sastojci:

krompir600 gr
jaja4
mleko2dl
pavlaka100ml
kobasica300gr
brašno40gr

Kako pripremiti:

  • Ogulite krompir i stavite ga da se kuva. Ako su u pitanju krupniji krompiri, slobodno ih presecite na pola da bi se brže skuvali. Obarite jaja, oljuštite ih i isecite ih na kolutove. Ogulite kobasicu i isecite je na kolutove. Uštedećete malo vremena ako to budete radili dok čekate da se jaja i krompiri skuvaju. Kada je krompir skuvan, isecite i njega na kolutove, debljine oko ½ cm.

  • U odgovarajućoj posudi zagrejte ulje, sklonite sa vatre, dodajte alevu papriku i promešajte.

  • Poslažite: red krompira, red jaja pa red kobasica.

  • Posolite i pospite brašnom. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke, ali vodite računa o tome da poslednji red mora biti krompir. U posebnoj činijici razmutite pavlaku, posolite je, dodajte mleko pa sve to dobro izmešajte.

  • Prelijte jelo ovako pripremljenom smesom, vratite ga na vatru i sačekajte da proključa. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Karamel Plazma šubarice!

Kiflice sa sirom!

Puter pogačice!