Junetina sa pečurkama!


Sastojci:

juneći but450 g
soja sos50 ml
temeljac100 ml
prezlenekoliko kašika
setno narendan đumbir1 kašičica
beli luk2 čena
mladi luk2 struka
ulje2 kašike
sušeni vrganji4-5
mleveni biberpo ukusu
pečurke po izboru150 g

Kako pripremiti:

  • Juneći but narežite na tanje šnicle, a zatim na trakice ili kockice. Pomešajte ih sa narendanim đumbirom i soja sosom i ostavite u frižideru oko 15 minuta. Suve vrganje za to vreme ostavite da odstoje u kipućoj vodi.

  • U tiganju zagrejte ulje i dodajte meso koje ste ocedili od marinade i posuli prezlama. Kratko zapecite meso i izvadite ga, pa na tu masnoću dodajte mladi luk narezan na kolutiće, sitno naseckani beli luk, isečene pečurke i suve vrganje. Popržite, sve vreme mešajući.

  • Zatim dodajte temeljac i meso i prodinstajte dok tečnost ne uvri. Na kraju pospite biberom. Poslužite preko kuvanog pirinča ili testenine i pospite naseckanim mladim lukom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Karamel Plazma šubarice!

Kiflice sa sirom!

Puter pogačice!