Junetina sa pečurkama!
Sastojci: | |
juneći but | 450 g |
soja sos | 50 ml |
temeljac | 100 ml |
prezle | nekoliko kašika |
setno narendan đumbir | 1 kašičica |
beli luk | 2 čena |
mladi luk | 2 struka |
ulje | 2 kašike |
sušeni vrganji | 4-5 |
mleveni biber | po ukusu |
pečurke po izboru | 150 g |
Kako pripremiti:
Juneći but narežite na tanje šnicle, a zatim na trakice ili kockice. Pomešajte ih sa narendanim đumbirom i soja sosom i ostavite u frižideru oko 15 minuta. Suve vrganje za to vreme ostavite da odstoje u kipućoj vodi.
U tiganju zagrejte ulje i dodajte meso koje ste ocedili od marinade i posuli prezlama. Kratko zapecite meso i izvadite ga, pa na tu masnoću dodajte mladi luk narezan na kolutiće, sitno naseckani beli luk, isečene pečurke i suve vrganje. Popržite, sve vreme mešajući.
Zatim dodajte temeljac i meso i prodinstajte dok tečnost ne uvri. Na kraju pospite biberom. Poslužite preko kuvanog pirinča ili testenine i pospite naseckanim mladim lukom.
Коментари
Постави коментар