Karfiol sa pilećim batacima!
Sastojci: | |
Karfiol | 1.5kg |
pilećih bataka | 4 |
kisela pavlaka | 1 |
list lorbera | nekoliko |
so | malo |
šargarepa | 1 |
jaje | 1 |
mleko | 100ml |
ulje | malo |
Kako pripremiti:
Batake iseći na batake i karabatake, staviti u pleh podmazan uljem i peći da porumene oko 25 minuta na 220 stepeni. U međuvremenu, skuvati karfiol, opran i očišćen i podeljen na delove. U vodu, kad proključa, staviti par listova lorbera, jednu šargarepu i posoliti po želji. Kuvati oko 15 minuta i paziti da se ne prekuva.
Kuvani karfiol poređati u pleh sa batacima. Sve preliti smesom od kisele pavlake, jajeta, slatkog mleka i malo soli. Ponovo staviti u rerun i peći još 10 minuta na 220 stepeni.
Коментари
Постави коментар