Kinder Šnite!
Sastojci: | |
jaja | 5 |
med | 2 kašike |
šećer | 2 kašike |
kakao | 1 kašika |
prašak za pecivo | 1/2 kašike |
ulje | 2 kašike |
za fil: | |
slatkа pavlaka | 2,5 dl |
hladno mleko | 1,5 dl |
med | 1 kašiku |
želatin | 1 kesica |
šlag | 1 kesica |
čokolada | 100 gr |
mlečna čokolada | 100 gr |
margarin | 150 gr |
Kako pripremiti
Belanca penasto umutiti, dodati med i šećer, izmiksati, jedno po jedno žumance, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivi i na kraju uvršnu kašiku kakaoa. Masu izliti u podmazan ili obložen papirom za pečenje pleh. Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 10 do 15 minuta, ne duže. Prohladjenu koru raseći tako da dobijete dve. Ja sam pekla u plehu veličine 40x30, a mozete i u manjem, ukoliko želite deblju koru.
Slatku pavlaku umutite dodajite mleko, zatim med, izmutite, sipajte šlagfix i sjedinite sve zajedno. Želatin rastopite sa 5 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta, zatim ugrijte, ali nesme da vri. Dodajte ga u slatku pavlaku i mutite oko 15 minuta. Fil stavite izmedju kora.
Čokolade rastopiti sa margarinom na pari i preliti preko kore. Ostaviti da se ohladi i seći po želji.
Коментари
Постави коментар