Knedle sa nuttelom!
Sastojci:
kuvani krompir 500 g
oštro brašno 190 g
puter 50 g
jaje 1 kom
vanilin šećer 2 kesice
ulje 1 kašika
ZA FIL:
nutela 200 g
ulje 4 kašike
so prstohvat
ZA POSIPANJE
prezle 150 g
vanilin šećer 2 kesice
šećer 70 g
kakao 2 kašike
Kako pripremiti:
Kašičicom odvojite 10 kuglica nutele i ostavite u zamrzivaču da se stegnu. U skuvani krompir dodajte puter, sjedinite, ispasirajte i dobro ohladite. Možete i preko noći u frižideru. Tome dodajte jaje, ulje i brašno i umesite testo.
Sipajte svaki put malo brašna po rukama i odvajajte testo, (oko 70 g) i istanjite ga dlanovima. Ubacite po jednu kuglicu nutele u svaki komad testa i formirajte knedle.
Propržite prezle, dodajte im šećer i kakao i sjedinite. Knedle kuvajte u dubljoj šerpi sa vodom u koju ste dodali ulje i malo soli, oko 3-4 minuta, odnosno dok ne isplivaju same na površinu, pa još jedan minut.
Procedite knedle i ubacite u prezle. Uvaljajte ih sa svih strana. Ostavite da se malo prohlade i služite.
Коментари
Постави коментар