Knedle sa nuttelom!

Sastojci: kuvani krompir 500 g oštro brašno 190 g puter 50 g jaje 1 kom vanilin šećer 2 kesice ulje 1 kašika ZA FIL: nutela 200 g ulje 4 kašike so prstohvat ZA POSIPANJE prezle 150 g vanilin šećer 2 kesice šećer 70 g kakao 2 kašike Kako pripremiti: Kašičicom odvojite 10 kuglica nutele i ostavite u zamrzivaču da se stegnu. U skuvani krompir dodajte puter, sjedinite, ispasirajte i dobro ohladite. Možete i preko noći u frižideru. Tome dodajte jaje, ulje i brašno i umesite testo. Sipajte svaki put malo brašna po rukama i odvajajte testo, (oko 70 g) i istanjite ga dlanovima. Ubacite po jednu kuglicu nutele u svaki komad testa i formirajte knedle. Propržite prezle, dodajte im šećer i kakao i sjedinite. Knedle kuvajte u dubljoj šerpi sa vodom u koju ste dodali ulje i malo soli, oko 3-4 minuta, odnosno dok ne isplivaju same na površinu, pa još jedan minut. Procedite knedle i ubacite u prezle. Uvaljajte ih sa svih strana. Ostavite da se malo prohlade i služite.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Karamel Plazma šubarice!

Kiflice sa sirom!

Puter pogačice!