Kremaste voćne kocke!
Sastojci:
jaja 3
šećer 4 kašika
brašno 4 kašika
kakao 1 kašika
hladno mleko 2 kašike
prašak za pecivo 1/2 kesice
Fil I:
mleko 500 ml
puding od vanile 1 kesica
gustin 2 kašike
šećer 6 kašika
margarin 125 g
Fil II:
šlag krema 300 ml
mleko 3 dl
rendana čokolada 100 g
jagode 300 g
banane 2 veće
Kako pripremiti:
Jaja sa šećerom dobro umutiti, pa dodati suve sastojke (brašno, kakao, prašak za pecivo), blago promešati, pa dodati i hladno mleko. Umućenu masu sipati u pleh na kome smo stavili papir z pečenje (dim. pleha 36x36). Peći na 180 C 15 minuta. Ispečenu i ohlađenu koru iseći na tri lente.
Fil I: 400 ml mleka staviti da provri zajedno sa šećerom, a ostatak mleka promešati sa pudingom i gustinom, zatim lagano sipati sastavljenu masu u provrelo mleko. Kada se puding zgusne ohladiti ga. Ohlađeni puding sastaviti sa umućenim margarinom. Dodati i dve kašike umućenog šlaga i lagano promešati.
Fil II: Umutiti šlag da bude baš gust, pa dve kašike umućenog šlaga staviti u prvi fil, a u ostatak dodati rendanu čokoladu.
Filovati: Kora koju smo poprskali nekim sokom, pa fil I, poređati isečene jagode na pola, preko jagoda staviti drugi fila, pa kora, pa fil prvi, pa isečene po dužini dve banane, preko banana fil drugi, opet kora i dekorisati ostatkom kreme i šlaga..
Коментари
Постави коментар