Nugat torta!

Sastojci: Umutite 3 kore od po : belanca 6 šećer 6 kašika mleven orah 4 kašika brašno 2 kašike prašak za pecivo 1/2 ulje 2 kašike Potrebno za I fil: žumanaca 18 mleko 900 ml šećer 300 gr puding od vanile 4 kesice margarin 450 gr bela čokolada 200 gr Potrebno za II : krem šlag 600 gr mineralna voda 500 ml crna čokolada 200 gr mleven lešnik 300 gr Za dekoraciju : menaž glazura 1 čaša šećerne perle 30 gr krupno sečen lešnik 50 gr Kako pripremiti: Umutiti belanca u čvrst šam.Postepeno dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne istpopi oko 5 minuta ). Isključiti mikser pa dodati mleven orah,ulje i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Peći na 200 C oko 12 minuta.Na isti način napravite još 2 kore.Ohladiti. Žumanca umutite penasto sa šećerom,dodajte puding i malo mleka.Sve umutite mikserom i zakuvajte fil sa mlekom.U vruće dodati belu čokoladu.Margarin umutite penasto i sjedinite ga sa hladnim filom. Umutite krem šlag sa mineralnom vodom,dodajte krupno rendanu crnu čokoladu i samleven lešnik. Filovanje : kora,1/3 I fila,1/3 II fila,kora... Menaž glazuru otopite na 1 minut,promešajte i prelijte tortu.Pustite malo da se prohladi pa čačkalicom šarajte tortu po želji i pospite šećernim mrvicama.Okolo dekorišite seckanim lešnikom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Karamel Plazma šubarice!

Kiflice sa sirom!

Puter pogačice!