Nugat torta!
Sastojci:
Umutite 3 kore od po :
belanca 6
šećer 6 kašika
mleven orah 4 kašika
brašno 2 kašike
prašak za pecivo 1/2
ulje 2 kašike
Potrebno za I fil:
žumanaca 18
mleko 900 ml
šećer 300 gr
puding od vanile 4 kesice
margarin 450 gr
bela čokolada 200 gr
Potrebno za II :
krem šlag 600 gr
mineralna voda 500 ml
crna čokolada 200 gr
mleven lešnik 300 gr
Za dekoraciju :
menaž glazura 1 čaša
šećerne perle 30 gr
krupno sečen lešnik 50 gr
Kako pripremiti:
Umutiti belanca u čvrst šam.Postepeno dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne istpopi oko 5 minuta ). Isključiti mikser pa dodati mleven orah,ulje i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Peći na 200 C oko 12 minuta.Na isti način napravite još 2 kore.Ohladiti. Žumanca umutite penasto sa šećerom,dodajte puding i malo mleka.Sve umutite mikserom i zakuvajte fil sa mlekom.U vruće dodati belu čokoladu.Margarin umutite penasto i sjedinite ga sa hladnim filom. Umutite krem šlag sa mineralnom vodom,dodajte krupno rendanu crnu čokoladu i samleven lešnik.
Filovanje : kora,1/3 I fila,1/3 II fila,kora... Menaž glazuru otopite na 1 minut,promešajte i prelijte tortu.Pustite malo da se prohladi pa čačkalicom šarajte tortu po želji i pospite šećernim mrvicama.Okolo dekorišite seckanim lešnikom.
Коментари
Постави коментар