Pohovane bukovače sa tartar sosom

Sastojci: bukovače 400 g Smesa za pohovanje brašno 100 g prezle 100 g jaja 2 izrendani parmezan (iz kesice) 2 kašike suvi peršun 1 kašika beli luk u prahu 1 kašika začinska paprika 1 kašičica kari 1 kašičica mleveni biber 1/2 kašičice origano 1 kašičica so 1 kašičica Tartar sos kiseli krastavčići 100 g češnjevi belog luka 5 kom. kisela pavlaka 1 čaša (180g) majonez 150 g senf 1 kašika sveži peršun 2 struka Kako prepremiti: Pečurke oprati i staviti na kuhinjski papir da se ocede. Papir dva puta promeniti, da bi upio svu vodu iz pečuraka. U jednu posudu staviti brašno, u drugu umutiti jaja, a u treću staviti prezle. U posudu sa prezlama dodati izrendani parmezan, suvi peršun, beli luk u prahu, začinsku papriku, kari, mleveni biber, origano i so. Promešati da se svi sastojci sjedine. Oceđene pečurke prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle sa začinima. Prezle dobro rukom utapkati, da se što bolje zalepe za pečurku. Tako uraditi sa svim pečurkama. U posudi sa teflonskim dnom sipati ulje i staviti da se zagreje, na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje spuštati pripremljene bukovače da se prže. Kada jedna strana porumeni okrenuti ih na drugu stranu. Ispržene bukovače vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Tartar sos: Kisele krastavčiće iseckati što sitnije i rukom ih dobro iscediti. Sitno iseckati i beli luk, kao i dva struka peršuna. U odgovarajuću posudu staviti isceđene krastavčiće, dodati iseckani beli luk i promešati. Zatim, dodati kiselu pavlaku, majonez i senf. Dobro sjediniti sve sastojke. Na kraju ubaciti sitno iseckani peršun i promešati. Posudu poklopiti i ostaviti, najmanje, pola sata u frižider pre služenja (prvo napraviti tartar sos, pa spremati bukovače). Pohovane bukovače poslužiti sa tartar sosom i prilogom po želji (ja sam, kao prilog, imala grilovano belo pileće meso, mada su bukovače veoma ukusne i bez ikakvog priloga, samo sa sosom).

Коментари

Популарни постови са овог блога

Karamel Plazma šubarice!

Kiflice sa sirom!

Puter pogačice!