Saher torta - kraljica čokoladnih torti!

Sastojci: jaja 7 puter 150 g šećer u prahu 125 g crna čokolada 200 g vanilin šećer 1 kesica šećera 125 g so prstohvat brašno 150 g džem od kajsija 200 g Glazura crna čokolada 200 g ulje 4 kašike Kako pripremiti: U drugom sudu, pomešati omekšan puter, šećer u prahu i vanilin šećer. Mešati dok se ne stvori kremasta masa. Masi dodavati jedno po jedno žumance, uz stalno mešanje, dok se masa ne izjednači. Zagrejati rernu na 180 C stepeni. Tepsiju okruglu obložite papirom za pečenje. U posednom sudu belancima dodajte prstohvat soli i šećer i mutite mikserom, dok se ne napravi čvrst sneg. U masu od čokolade i žumanaca, dodajte naizmenično po kašiku belanaca i brašna, uz blago mešanje. Dobijenu masu izlijte u sud za pečenje. Pecite oko 1 sat. Kad je kora za tortu gotova, izvadite je da se ohladi. Ohlađenu koru za tortu rasecite uzdužno. Donju koru premažite džemom od kajsije. Preko namaza stavite gornju koru. Gornju koru, takođe, premažite džemom od kajsije, kao i spoljnu ivicu. Za glazuru rastopiti crnu čokoladu (na pari). Čim se čokolada sa dodatkom ulja istopi i odmah sipati glazuru preko torte i brzim potezima premazati celu tortu. Ostaviti da se glazura osuši na sobnoj temperaturi. Ukrasiti po ukusu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Karamel Plazma šubarice!

Kiflice sa sirom!

Puter pogačice!