Sastojci: belanca 3 žumance 1 šećer 3 kašike mleveni Plazma keks 3 kašike oštro brašno 2 kašike prašak za pecivo 1/2 kesice šećer 80 gr mleko 2,5 dcl vanil puding 1 kesica slatka pavlaka (mlečna) 1,5 dcl mleveni Plazma keks 3-4 kašike margarin 2 kašike čokolada po želji 60 gr Kako pripremiti Prvo pripremite karamel koji je osnova za dalju izradu krema. Šećer stavite u šerpu i pustite da se lagano otopi. Kad dobije finu karamel boju, preko njega sipate 1,5 dcl mleka i na laganoj vatri kuvate dok se šećer ne otopi. U preostalih 1 dcl mleka razmutite puding, pa ga ukuvajte u karamel. Sve vreme mešajte na laganoj vatri žicom. Kada se krem zgusne, sklonite sa vatre i umutite mikserom. Prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica na filu. Dok se fil hladi pripremite biskvit masu. Umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno žumance i jos kratko umutite. Dodajte mešavinu brašna sa plazmom i pola praška za pecivo. Lagano sjedinite silikonskom spatulom. U kalup za mafi...
Коментари
Постави коментар