Slane pletenice!
Sastojci | Količina |
mlako mleko | 500 ml |
ulje | 5 kašika |
jaja | 2 |
kocka kvasca | 1 |
prašak za pecivo | 1 |
šećer | 1 kašičica |
so | 1 kašika |
brašno | 900 gr |
pavlaka | 1 casa |
šunkarica | 200 gr |
kackavalj | 100 gr |
cvekla sveža | 50 gr |
susam | malo |
margarin | 100 gr |
žumance | 1 |
jogurt | 2 kašike |
Kako pripremiti
Zamesiti testo od svih sastojaka. Jednu trećinu testa staviti u drugu vanglu i dodati izrendanu cveklu. Dodati još malo brašna i mesiti testo. Gotovo je kad se ne lepi za ruke. Ostaviti na toplom da nadođe.
Nadošlo testo premesiti i opet ostaviti da nadođe.Razviti koru od testa sa cveklom. Premazati margarinom, pavlakom i narendati kačkavalj. Uviti u rolnu.Preostalo testo podeliti na dva dela. Razviti oklagijom da kora bude tanka, premazati je margarinom, pavlakom i poređati kolutove šunkarice.Uviti u rolnu. Svaku rolnu preseći uzdužno do kraja.Od jedne kore sa cveklom i dve obične uplesti pletenicu.
Premazati umućenim žumancetom, posuti susamom. Ostaviti još 20 minuta da naraste i peći na 200 C dok ne porumeni.Seći na šnite
Коментари
Постави коментар