Slatka gnezda!

Sastojci: Testo: brašno tip 400 500 g mleko 200 ml sveži kvasac 20 g šećer 2 kašike so 1/2 kašičice jaje 1 + 1 za premazivanje margarin 50 g listići badema po želji Fil: puding od vanile 1 kesica šećer 2 kašike mleko 400 ml breskve iz kompota manja tegla( 8 polovina) Kako pripremiti: Razmutiti kvasac u toplom mleku sa kašičicom šećera i 1 kašičicom brašna. Ostaviti na toplom da nadođe. Pomešati brašno, šećer, so. Dodati nadošli kvasac, jaje, istopljeni puter.Umesiti glatko testo, prekriti ga i ostaviti oko 30 minuta da naraste. Nakon toga testo podeliti na 8 loptica i ostaviti ih pokrivene još deset minuta. Za pripremu fila u šerpu sipati 300 ml mleka i kuvati dok ne provri. U preostalo mleko razmutiti puding i šećer, dodati vrelom mleku i kuvati dok se ne zgusne. Breskve dobro ocediti. Svaku lopticu od testa blago pritisnuti dnom čaše oblikujući udubljenje. Pleh obložiti papirom za pečenje, poređati gnezda. U udubljenja naneti po jednu kašičicu fila. Preko staviti oceđenu breskvu. Ivice testa premazati umućenim jajetom, pa posuti listićima badema. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Gotova gnezda premazati sokom iz kompota. Pre služenja posuti šećerom u prahu. Po želji umesto breskvi možete staviti bilo koje voće iz kompota.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Karamel Plazma šubarice!

Kiflice sa sirom!

Puter pogačice!