Slatka gnezda!
Sastojci:
Testo:
brašno tip 400 500 g
mleko 200 ml
sveži kvasac 20 g
šećer 2 kašike
so 1/2 kašičice
jaje 1 + 1 za premazivanje
margarin 50 g
listići badema po želji
Fil:
puding od vanile 1 kesica
šećer 2 kašike
mleko 400 ml
breskve iz kompota manja tegla( 8 polovina)
Kako pripremiti:
Razmutiti kvasac u toplom mleku sa kašičicom šećera i 1 kašičicom brašna. Ostaviti na toplom da nadođe. Pomešati brašno, šećer, so. Dodati nadošli kvasac, jaje, istopljeni puter.Umesiti glatko testo, prekriti ga i ostaviti oko 30 minuta da naraste. Nakon toga testo podeliti na 8 loptica i ostaviti ih pokrivene još deset minuta.
Za pripremu fila u šerpu sipati 300 ml mleka i kuvati dok ne provri. U preostalo mleko razmutiti puding i šećer, dodati vrelom mleku i kuvati dok se ne zgusne. Breskve dobro ocediti. Svaku lopticu od testa blago pritisnuti dnom čaše oblikujući udubljenje.
Pleh obložiti papirom za pečenje, poređati gnezda. U udubljenja naneti po jednu kašičicu fila.
Preko staviti oceđenu breskvu.
Ivice testa premazati umućenim jajetom, pa posuti listićima badema.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
Gotova gnezda premazati sokom iz kompota. Pre služenja posuti šećerom u prahu.
Po želji umesto breskvi možete staviti bilo koje voće iz kompota.
Коментари
Постави коментар